
Tort cu mere și vanilie pentru weekend: nu o să vrei să împarți cu nimeni acest tort delicios – Pentru această rețetă, veți avea nevoie de nevoie de:
un varf de cutit de sare
4 mere mari
2 oua
3/4 lingurita praf de copt
aprox. 170 grame de faina alba
aprox. 50 grame de zahar
3 linguri rom negru
jumatate de lingurita extract de vanilie pura
8 linguri unt nesarat (topit si racit)
Cum se prepară?
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu unt o tava de copt, apoi tapeteaz-o cu hartie de copt sau hartie pergament ori o foaie de silicon pentru copt.
3. Amesteca faina cu praful de copt si sarea, intr-un bol mai mic.
4. Curata merele, injumatateste-le, apoi taie-le in cubulete.
5. Mixeaza ouale spuma, apoi adauga peste ele zaharul.
6. Dupa un minut incorporeaza romul si extractul de vanilie.
7. Adauga jumatate din faina, amesteca foarte bine, apoi jumatate din unt.
Dupa ce ai omogenizat, pune si restul de faina si de unt (avand grija sa amesteci foarte bine dupa fiecare).
8. Pune merele in tava si toarna aluatul peste ele.
9. Baga tava in cuptor pentru o ora sau pana cand tortul trece testul cu scobitoarea.
10. Scoate tava cu grija si las-o pe un gratar in jur de 5 minute. Dupa aceea rastoarn-o cu grija intr-un platou (bucatelele de mere vor fi deasupra).
Rețeta Surpriză: Cel mai simplu tort
Se face in mai putin de o ora, fara coacere. Cel mai simplu tort
Ingrediente:
250 g branza dulce de vaca
375 ml lapte
15 g gelatina
1 pachet piscoturi
70 g gem de piersici
3 piersici
1 linguri cacao
2 linguri rom
150 g ciocolata neagra
200 ml frisca pentru ornat
coacaze rosii pentru ornat
Cum se prepară?
1. Gelatina se lasa la inmuiat in lapte pentru cateva minute, apoi se pune la foc mic si se amesteca pana se dizolva. Atentie, nu trebuie sa fiarba!
2. Se ia de pe foc, se adauga branza de vaci si se amesteca pana se omogenizeaza. Se asaza un rand de piscoturi intr-o forma de tort detasabila si se toarna peste ele jumatate din crema. Restul piscoturilor se lipesc cu gem doua cate doua si se inmoaie in rom. Se pun peste crema, impreuna cu doua piersici taiate feliute.
3. Cealalta jumatate a amestecului se amesteca cu cacaua si se toarna deasupra. Se lasa peste noapte la frigider, pentru a se intari. Se orneaza cu frisca, bucatele de ciocolata neagra, felii de piersica si coacaze rosii.