Tocană de ardei pentru iarnă – pur și simplu delicioasă!

Tocană din ardei gras pentru iarnă – veți mânca și vă veți bucura, este o tocană foarte gustoasă, sănătoasă și rapid de pregătit.

Ingrediente

Loading...

3 kg de ardei gras;

2 – 2,5 kg de roșii;

700 grame de ceapă;

2 linguri cu vârf de sare gemă (50 g);

jumătate de pahar de ulei (125 ml);

90-100 grame de zahăr;

50 ml de oțet 9%.

Cum se prepară?

1. Folosiți ardei gras de culoare roșie și bine copți. Dacă aveți și ardei mai verzi, atunci este nevoie să-i blanșați timp de câteva minute, ca să dispară gustul amărui.

2. Spălați bine ardeii, îndepărtați cotorul cu semințe și îi tăiați bucăți medii, felii sau pai.

3. Roșiile pot fi de orice dimensiune, important să fie coapte.

4. Le spălați în apă rece și le tăiați bucăți.

5.Din ele faceți suc de roșii, cu ajutorul mașinii de tocat carne sau cu un storcător de fructe. Aveți nevoie de 2 kg de suc de roșii. Dacă nu aveți un storcător, ar fi bine să țineți roșiile timp de câteva minute în apă clocotită, atunci pielița se va îndepărta foarte ușor.

6. Curățați ceapa de coajă, apoi o tăiați pai subțire și mic.

7. Luați o cratiță încăpătoare, turnați uleiul, adăugați ceapa și puneți cratița la foc.

8. Căliți ceapa la foc mare timp de 10-15 minute, nu e nevoie ca ceapa să se rumenească, ea trebuie să îmbibe uleiul, să devină puțin translucidă. Nu uitați să o amestecați, de altfel se arde.

9. Apoi turnați sucul de roșii și îl aduceți până la punctul de fierbere.

10. Adăugați ardeiul tăiat, sare și zahăr. Amestecați totul foarte bine.

11. Acoperiți cratița cu capac și fierbeți legumele timp de 20 de minute, după ce dau în clocot.

12. Peste 15 minute, turnați oțetul și fierbeți tocana, până e gata ardeiul. Acesta trebuie să fie nici prea tare și crocant, dar nici prea moale.

13. Gustați tocana și, dacă este nevoie, mai adăugați sare și zahăr, după gust, apoi mai amestecați o dată.

14. Pregătiți borcanele, ele trebuie să fie sterilizate. Puteți face acest lucru la abur, în cuptor, încălzindu-l timp de 10-15 minute până la 150°C sau în cuptorul cu microunde. Capacele trebuie fierte obligatoriu. Alegeți borcanele astfel încât iarna, când le veți deschide, tocana să se mănânce rapid și să nu stea la frigider mai mult de 2 zile.

15. Repatizați compoziția fierbinte în borcane, aplatizând cu o lingură, să nu rămână aer, și înfiletați-le.

16. Întoarceți borcanele cu susul în jos, le acoperiți și le lăsați să se răcească complet.

Din această cantitate de ingrediente obțineți 5 litri de lecso gustos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Loading...