Salata de dovlecei, mai bună decât salata de vinete. Îi vei da gata pe toți invitații

În timpul verii, foarte multe persoane iubesc salatele. Iar salata de vinete este printre cele mai iubite salate. În cazul unor probleme cu fierea, salata de vinete este contraindicată. Însă, dacă vrei să consumi o altă salată la fel de bună, poți încerca o salată de dovlecei.

Aceștia se găsesc din abundență în orice piață și pot fi consumați de către oricine. În plus, au foarte puține calorii, așa că salata de mai jos va fi pe placul chiar și celor mai mofturoși membri. Iată cum se prepară, potrivit secretele.com.

Loading...

Salata de dovlecei – Ingrediente:
– 3 căței de usturoi

– apă

– un gălbenuș de ou

– 250 ml ulei

– două linguri de muștar

– 3 dovlecei mari

– sare după gust

– 140 g iaurt gras.

Se curăță dovleceii de coajă, se taie în două, se scobesc de semințe, apoi se dau pe răzătoarea mare. Se pun apa, cu sare, pe foc, într-o oală încăpătoare. Când începe să fiarbă, se pun dovleceii dați pe răzătoare. Se lasă la foc mediu, până când dovleceii sunt fierți. Când sunt fierți, se pun în strecurătoare, apoi sub un jet de apă rece și se lasă să se scurgă bine de apă.

Din celelalte ingrediente, gălbenuș, muștar și ulei, se prepară o maioneză.

Usturoiul se curăță și se și pisează. Se amestecă dovlecelul scurs cu maioneză și iaurt, se condimentează cu sare după gust, apoi se adaugă usturoiul și se amestecă bine și este gata pentru a fi consumată.

Fovlecelul este bogat în betacaroten și are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. De asemenea, este anticancerigen și anti-diabetic. Dovleacul, sau bostanul așa cum mai este cunoscut în unele zone ale țării, are foarte puţine calorii, dar totodată este o sursă bogată de fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, fiind recomandat de nutriționiști pentru controlul colesterolului şi reducerea greutății corporale.

Loading...