S-a dat lege: se plateste mai putin la intretinere, e valabil pentru toti cei care stau la bloc! Uite ce trebuie sa faci

Veste buna pentru cei care stau la bloc! Potrivit unui proiect de lege promulgat de presedintele Klaus Iohannis, locatarii imobilelor de locuinte vor putea fi scutiti de o serie de taxe incluse in intretinere.

Spre exemplu, cei care locuiesc la subsol, demisol, parter, mezanin sau la etajul 1 au posibilitatea de a nu mai plati energia electrica pentru functionarea lifturilor, potrivit stirilekanald.ro.

Loading...

“Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna. (5)

“Prin exceptie de la prevederile alin.(4), in baza hotararii adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin”, se precizeaza in Legea nr. 196/2018.

Scutirea de la plata acestor cheltuielinu va intra in vigoare automat la aparitia legii in Monitorul Oficial, ci numai daca asociatia de locatari decide de comun acord acest lucru.

Veste uriasa: s-a redus varsta de pensionare cu 13 ani! Uite cine poate sa iasa la pensie mai devreme

Pensii 2018: legea s-a modificat din nou, iar incepand de joi unii salariati pot iesi mai devreme la pensie.

Mai exact, este vorba despre persoanele din urmatoarele categorii, care lucreaza in conditii speciale:

– personalul navigant pe avioanele clasice de transport public;

– insotitorii de bord din aviatie;

– parasutistii profesionisti;

– instructorii de zbor;

– cei care au lucrat in subteran la constructii hidrotehnice de tuneluri, de galerii si de centrale electrice subterane, la exploatări din cariere prin tuneluri si galerii.

Acesti salariati se pot pensiona cu 13 ani mai devreme daca au lucrat cel putin 25 de ani in conditii speciale.

Se schimba varsta de pensionare pentru femei! La ce varsta vor putea sa iasa la pensie femeile din Romania

Un nou proiect de lege prevede modificarea varstei de pensionare pentru femei.

Astfel, potrivit initiativei legislative, orice femeie din Romania va putea sa iasa la pensie mai devreme cu doi ani pentru fiecare copil nascut si crescut pana la varsta de cel putin 10 ani.

Principalul motiv pentru impunerea acestei masuri il reprezinta declinul demografic al populatiei Romaniei.

Potrivit statisticilor, numarul locuitorilor tarii se reduce cu 5 persoane in fiecare ora.

Un proiect similar a fost adoptat in anul 2000, insa a fost abrogat in 2010, an in care au fost impuse mai multe masuri de austeritate.

Loading...