Reteta zilei: sarmalute umplute cu… ingredientul surpriza, care le transforma intr-un deliciu

Iata o reteta fabuloasa de sarmalute cu branza, un preparat excelent si delicios, care se poate consuma in orice moment a unei zile calduroase de vara.

Ingrediente pentru 4 portii: 20 de frunze foi de vita, 200 grame branza dulce, 100 grame telemea, 50 grame de orez, 50 grame de ceapa, 30 ml de ulei, 1 legatura de marar, 400 ml suc de rosii, 20 grame sare, 2 grame piper.

Loading...

Mod de preparare: Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, apoi se adauga orezul, se amesteca bine si se fierbe 10-15 min, pana se umfla orezul, dupa care se lasa la racit. Se oparesc foile de vita in apa clocotita aproximativ 1-2 minute, se scurg de apa si se lasa la racit.

Intr-un vas se combina branza de vaci, telemeaua rasa, mararul tocat si compozitia de orez, apoi se amesteca usor. Cu acesta compozitie se impacheteaza sarmalutele in foi de vita, se aseaza intr-un vas, se toarna deasupra sucul de rosii apoi se introduce la cuptor timp de 30-40 de minute.

Citeste si reteta de Piept de curcan in bacon

Daca vrei sa pregatesti o friptura de curcan delicioasa, alege o reteta gustoasa cu piept infasurat in bacon.

Ingrediente:

500 g piept de curcan

100 g bacon feliat

cimbru verde sau uscat

sare

piper boabe

300 g cartofi mici

200 g capsuni

ulei de floarea-soarelui

100 ml vin alb

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci cu un servet de bucatarie, o tai in patru felii, o sarezi, o piperezi. Infasori cu o felie de bacon fiecare bucata de carne. Prajesti in ulei incins cateva minute, apoi torni vinul, acoperi si le dai la cuptorul incins.

Le stropesti din cand in cand cu sosul din tava. In ultimul minut, adaugi capsunile taiate sferturi. Speli cartofii, ii oparesti 5 minute, apoi ii pui intr-o tava in cuptor, ii dai cu sare si ii stropesti cu ulei. Ii lasi pana prind crusta aurie deasupra. Aduci la masa dupa ce decorezi cu ramurele verzi de cimbru.

Loading...