Rețetă pentru prăjitură cu griș și mere: este foarte ușor de preparat, dar și foarte delicioasă

Prăjitura cu griș și mere este foarte ușor de preparat, dar și foarte delicioasă. Mereu prăjiturile cu cacao au foarte mare succes. Azi vă prezentăm o rețetă de prăjitură delicioasă, care este foarte ușor de preparat, gustul e formidabil și arată foarte bine.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Loading...

Pentru călirea merelor

3 mere

50 g unt

un sfert de cană de zahăr

Pentru aluat

200 g griș

150 g zahăr

2 ouă

250 g kefir

1 linguriță bicarbonat de sodiu

20 g cacao

Cum se prepară?

Într-un vas amestecăm grișul, zahărul, ouăle, kefirul și bicarbonatul de sodiu, apoi lăsăm să stea 20 de minute. În acest timp, grișul se umflă de la umezeală.

Spălăm merele, le scoatem semințele, apoi tăiem fiecare măr în 9-10 felii. Topim untul într-o cratiță mai mică, punem feliile de măr și zahărul.

Le călim la foc mic câteva minute, amestecând între timp. Tapetăm o tavă pentru chec cu hârtie de copt sau aluminiu și punem merele călite.

Turnăm peste mere aluatul amestecat și punem totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, apoi coacem aproximativ 25 de minute. După ce s-a copt, scoatem prăjitura din tavă și o presărăm cu zahăr pudră sau ornăm cu frișcă.

Poftă bună!

Rețeta Surpriză – Prăjitură cu biscuiți, mere și budincă

Cea mai apetisantă prăjitură, foarte simplu de făcut

Ingrediente:

1 kg mere

200 grame biscuiți simpli

200 grame zahăr

scorțișoară

1 budincă de vanilie

300 ml apă

Cum se prepară?

Se curăță merele și se rad. Se pun la foc într-o cratiță împreuna cu zahărul (zahărul îl puteți pune după gust) și apa și adăugăm scorțișoară după gust. Când merele încep să-și lase zeama, adăugăm praful de budincă și fierbem până se îngroașă. Așezăm un rând de biscuiți într-o tavă (20×30 cm) în care am pus folie alimentară sau hârtie de copt.

Turnăm deasupra compoziția fierbinte, așezăm iarăși un rând de biscuiți, apoi restul de compoziție și deasupra din nou biscuiți. Dăm la rece pentru cel puțin două-trei ore, apoi răsturnăm compoziția pe un platou.

Să o savurați cu plăcere!

Loading...