Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante

Am gasit aceasta reteta pe internet si de atunci o prepar de fiecare data cand ma gandesc ca vreau sa mananc ceva absolut delicios. Nu se prepara greu, iar dupa ce vei manca vei simti ca a meritat din plin sa o pregatesti. Iata cat de simplu este!

Ingrediente:

Loading...

1 kg si jumatate carne de pui (pulpe, piept, aripioare)

500 ml lapte

o capatana usturoi

500 g ciuperci

1 kg cartofi

1 punga pentru cuptor

sare

Pentru condimentat carnea: sare, piper, 1 lingurita boia, condimente pentru pui (optional), 100 g unt

Pentru condimentat legumele: sare, piper, 1 lingurita boia, 50 g unt + putin unt pentru uns punga

Cum se prepară?

Se spala carnea, se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.

Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.

A doua zi se scurge carnea, iar laptele se arunca. Se usuca carnea cu un prosop si apoi se condimentaza cu sare, piper, boia si eventual condimente pentru pui. Se pune si untul si se amesteca bine.

Cartofii se curata si se taie cuburi. Ciupercile se curata si se taie felii. Se condimenteaza si se adauga untul si, la fel ca la carne, se amesteca bine.

Se unge punga magica cu unt se pun legumele in punga iar peste legume se aseaza carnea.

Se inchide punga cu clema inclusa, se inteapa in cateva locuri cu o scobitoare si se da la cuptor 1 ora. La final se taie punga cu un cutit pe lungime si se mai lasa 10 minute, ca sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut, arata-le si prietenilor!

Poftă bună!

Loading...