Prăjitura Miracol cu brânză – Gingașă și pufoasă ca un nor. Nu te saturi de ea

Prăjitura Miracol cu brânză – Gingașă și pufoasă ca un nor – pentru a pregăti această prăjitură delicioasă cu brânză, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Loading...

Pentru aluat:

3 pahare făină;

1 pahar chefir;

200 g margarină;

0,5 linguriță praf de copt.

Pentru umplutură:

500 g brânză dulce de vaci;

1 pahar zahăr;

1 albuș de ou;

1 linguriță vanilină;

1 gălbenuș de ou pentru ca să ungeți deasupra.

Cum se prepară?

Margarina rece tăiați-o cubulețe și amestecați-o bine cu făina și praful de copt. Adăugați chefirul. Atent strângeți aluatul, nu insistați cu amestecatul! Împărțiți aluatul în 3 bile și dați-l la frigider pentru o oră.

Amestecați brânza cu zahărul și vanilina.

Mixați albușul până devine o spumă densă și adăugați-l în masa de brânză. Întindeți aluatul într-un dreptunghi (cu grosimea de 3 mm) și puneți umplutura pe toată suprafața acestuia, învârtiți-l apoi într-o ruladă.

Tăiați rulada felii mari. Tapetați tava cu hârtie de copt, puneți bucățile de ruladă și ungeți-le cu gălbenuș.

Coaceți la 180 grade Celsius timp de 30-35 minute.

Vă dorim poftă bună!

Rețeta bunicii de minciunele moi și gustoase. Iti aduce aminte de copilarie

Bunicuțele pregătesc cele mai bune minciunele! Acum vă prezentăm o rețetă a bunicii!

Ingrediente:

Faine, cât cuprinde aluatul

4 ouă

Un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

4 linguri zahăr pudră

2 linguri ulei

1 linguriță esență de rom

2 linguri unt topit (răcit)

Ulei sau untură pentru prăjit

Mod de preparare

Batem ouăle foarte bine cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul, untul topit, uleiul, esența de rom și bicarbonatul de sodiu.

După ce am amestecat aceste ingrediente începem să cernem făină în acest amestec și frământăm aluatul. Aluatul nu trebuie să fie nici prea moale, dar nici prea tare.

Împărțim aluatul frământat în două. Lăsăm o bucată din cele două de aluat în vasul unde l-am frământat și îl lăsăm să se odihnească. Cealaltă bucată o întindem.

Trebuie să fie puțin mai groasă decât foaia de tăiței. Tăiem foaia de aluat fâșii de lățimea de 4 cm și lungimea de 12 cm. Pe mijlocul fiecărei fâșii tăiem o gaură de aproximativ 4 cm. Prin această gaură trecem ambele capete a fâșiilor, așa vom obține forma interesantă pe care o au.

Cât timp facem minciunelele, punem uleiul la încins. Prăjim minciunelele în ulei încins după care le scoatem pe prosoape de hârtie. Le presărăm cu zahăr pudră vanilat.

Loading...