Prăjitura „Lămâița” – Pentru acest deliciu fructat nu trebuie să aprinzi cuptorul

Prăjitura „Lămâița” – Pentru acest deliciu fructat nu trebuie să aprinzi cuptorul: pregătește-l pentru o aniversare, pentru weekend sau când, pur și simplu, ai poftă de ceva delicios și ușor…

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Loading...

Pentru prepararea blatului

250 g biscuiti cu cacao

80 g unt

Pentru prepararea cremei

500 g mascarpone

150 g zahar

doua portocale

esenta de lamaie

un pliculet zahar vanilat

jumatate de pliculet de gelatina

Pentru prepararea glazurii

3-4 portocale

jumatate de pliculet de gelatina

2 linguri apa

1 lingura zahar

Pentru decorare

doua lamai, taiate felii

figurine / bucati de ciocolata

Cum se prepară acest deliciu?

Piseaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de tort cu pereti detasabili, ideal micuta, de aprox. 20 cm diametrul. Da tava la rece pana ce prepari crema. Bate branza mascarpone cu zaharul, esenta, coaja rasa ale celor 2 portocale si zaharul vanilat, pana cand obtii un amestec cremos si omogen.

Separat, dizolva jumatatea de pliculet de gelatina in 2 linguri de apa, da amestecul la microunde 15 secunde apoi da gelatina deoparte, sa se umfle. Amesteca gelatina in sucul de portocale, apoi toarna sucul de portocale peste crema si omogenizeaza.

Toarna crema obtinuta peste blatul de biscuiti si da cheesecakeul de portocale la rece pentru 40-60 de minute. Ulterior, dizolva gelatina ramasa in 2 linguri de apa, apoi da-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde. Separat, stoarce sucul a 4-5 portocale si amesteca-l cu o lingura de zahar.

Toarna gelatina in sucul de portocale, amesteca bine si toarna apoi sucul de portocale peste tortul racit.

Dă cheesecake-ul cu portocale la frigider pentru minim 2-3 ore, sau pana cand stratul superior se solidifica. Poti orna cheesecakeul cu felii de portocale si figurine de ciocolata, ciocolata rasa sau o tableta de ciocolata neagra subtire, rupta bucati.

Loading...