Prăjitura cu griș și mere este foarte ușor de preparat, dar și foarte delicioasă – Nu te poți sătura de ea

Mereu prăjiturile cu cacao au foarte mare succes – Azi vă prezentăm o rețetă de prăjitură foarte delicioasă, care vă va depășii orice așteptare! Este foarte ușor de preparat, gustul e formidabil și arată foarte bine!

Ingrediente

Loading...

Pentru călirea merelor

3 mere

50g unt

un sfert de cană zahăr

Pentru aluat

200 g griș

150 g zahăr

2 ouă

250 g kefir

1 linguriță bicarbonat de sodiu

20 g cacao

Cum se prepară?

Într-un vas amestecăm grișul, zahărul, ouăle, kefirul și bicarbonatul de sodiu, apoi lăsăm să stea 20 de minute. În acest timp grișul se umflă de la umezeală.

Spălăm merele, le scoatem semințele, apoi tăiem fiecare măr în 9 – 10 felii. Topim untul într-o cratiță mai mică, punem feliile de măr și zahărul.

La foc mic le călim câteva minute, amestecând între timp. Tapetam o tavă pentru cheh cu hârtie de copt sau aluminiu și punem merele călite.

Turnăm peste mere aluatul amestecat și punem totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, apoi coacem aproximativ 25 de minute. După ce s-a copt, scoatem prăjitura din tavă și o presărăm cu zahăr pudră sau ornăm cu frișcă.

Poftă bună!

Rețeta bunicii de minciunele moi și gustoase. Iti aduce aminte de copilarie

Bunicuțele pregătesc cele mai bune minciunele! Acum vă prezentăm o rețetă a bunicii!

Ingrediente:

Faine, cât cuprinde aluatul

4 ouă

Un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

4 linguri zahăr pudră

2 linguri ulei

1 linguriță esență de rom

2 linguri unt topit (răcit)

Ulei sau untură pentru prăjit

Mod de preparare

Batem ouăle foarte bine cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul, untul topit, uleiul, esența de rom și bicarbonatul de sodiu.

După ce am amestecat aceste ingrediente începem să cernem făină în acest amestec și frământăm aluatul. Aluatul nu trebuie să fie nici prea moale, dar nici prea tare.

Împărțim aluatul frământat în două. Lăsăm o bucată din cele două de aluat în vasul unde l-am frământat și îl lăsăm să se odihnească. Cealaltă bucată o întindem.

Trebuie să fie puțin mai groasă decât foaia de tăiței. Tăiem foaia de aluat fâșii de lățimea de 4 cm și lungimea de 12 cm. Pe mijlocul fiecărei fâșii tăiem o gaură de aproximativ 4 cm. Prin această gaură trecem ambele capete a fâșiilor, așa vom obține forma interesantă pe care o au.

Cât timp facem minciunelele, punem uleiul la încins. Prăjim minciunelele în ulei încins după care le scoatem pe prosoape de hârtie. Le presărăm cu zahăr pudră vanilat.

Loading...