Prăjitura Ciocolatina are un gust demenţial, e cremoasă şi puţin amăruie

Prăjitura Ciocolatina are un gust demenţial, e cremoasă şi puţin amăruie – pentru a o pregăti și voi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

Loading...

100 g unt

200 g ciocolata amaruie

4 oua

250 g zahar pudra

100 g faina

un plic praf de copt

50 g cacao

Untul se topeste cu ciocolata la bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza ciocolata.

Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in amestecul de ciocolata.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptor pentru 15 de minute.

Ingrediente pentru restul prăjiturii:

300 g jeleuri gumate

350 g ciocolata amaruie

75 g de unt

2 cani unt de arahide

o cana de fulgi de ciocolata

Cum se prepară?

Peste negresa, se pun jeleurile. La bain-marie se topesc ciocolata si untul, apoi se adauga untul de arahide si fulgii de ciocolata. Compozitia obtinuta se intinde uniform peste stratul de jeleuri.

Pe deasupra, se toarna un strat de glazura de ciocolata. Se baga la frigider pana se intareste.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

Rețeta bunicii de minciunele moi și gustoase. Iti aduce aminte de copilarie

Bunicuțele pregătesc cele mai bune minciunele! Acum vă prezentăm o rețetă a bunicii!

Ingrediente:

Faine, cât cuprinde aluatul

4 ouă

Un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

4 linguri zahăr pudră

2 linguri ulei

1 linguriță esență de rom

2 linguri unt topit (răcit)

Ulei sau untură pentru prăjit

Mod de preparare

Batem ouăle foarte bine cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul, untul topit, uleiul, esența de rom și bicarbonatul de sodiu.

După ce am amestecat aceste ingrediente începem să cernem făină în acest amestec și frământăm aluatul. Aluatul nu trebuie să fie nici prea moale, dar nici prea tare.

Împărțim aluatul frământat în două. Lăsăm o bucată din cele două de aluat în vasul unde l-am frământat și îl lăsăm să se odihnească. Cealaltă bucată o întindem.

Trebuie să fie puțin mai groasă decât foaia de tăiței. Tăiem foaia de aluat fâșii de lățimea de 4 cm și lungimea de 12 cm. Pe mijlocul fiecărei fâșii tăiem o gaură de aproximativ 4 cm. Prin această gaură trecem ambele capete a fâșiilor, așa vom obține forma interesantă pe care o au.

Cât timp facem minciunelele, punem uleiul la încins. Prăjim minciunelele în ulei încins după care le scoatem pe prosoape de hârtie. Le presărăm cu zahăr pudră vanilat.

Loading...