Placinta rustica cu mere – Am testat reteta si mi-a iesit o bunatate ca cea din imagine!

Ingrediente:

4 mere mai mari

Loading...

cca 200 gr faina

cca 125 ml lapte

2 galbenusuri

50-60 gr unt

1 praf de copt

150 gr zahar

foarte putina sare

Mod de preparare:

1. Mixeaza galbenusurile cu zahar (pastreaza 3-4 linguri de zahar).

2. In momentul in care galbenusurile s-au albit, topeste untul la cuptorul cu microunde si amesteca-l cu ele.

3. Adauga laptele si omogenizeaza.

4. Incorporeaza apoi faina, praful de copt si sarea. Amesteca bine, ca sa obtii un aluat omogen.

5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia in ea.

6. Curata si feliaza merele.

7. Baga merele in compozitie, apasand usor pe ele.

8. Presara restul de zahar si baga placinta in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.

Vezi și… Plăcintă cu brânză și mărar

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina

400 ml smantana pentru gatit

150 g unt

2 galbenusuri

sare

un pliculet praf de copt

Pentru umplutura:

350 g branza de vaca sarata

6 oua

o legatura cu marar

sare, piper

Cum se prepară?

Se mixeaza galbenusurile cu smantana si un praf de sare. Peste compozitia obtinuta se adauga cernuta faina amestecata cu praful de copt, si cand devine prea consistent, se adauga untul topit, se framanta pana se obtine un aluat omogen si perfect de intins in foaie.

Cum se prepară umplutura?

Intr-un bol se rade branza pe razatoarea mare, se adauga mararul tocat fin, 5 oua batute spuma (un ou se pastreaza pentru a unge desupra placinta), sarea si piperul. Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o pasta fina.

Aluatul se intinde cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina, se formeaza o foaie mai groasa. Se unge cu unt o tava cu dimensiunea 25cm si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se intinde cu mana foaia de aluat in tava si peste ea se aseaza toata umplutura de branza. Peste unplutura de branza cu ajutorul unei pensule se unge cu galbenusul de ou batut.

Placinta se da la copt in cuptorul incins la 180˚, timp de 35-40 de minute, pana a devenit rumena deasupra. Dupa ce este coapta se lasa placinta la raci si se portioneaza. Se serveste fierbinte sau rece, dupa preferinte.

Loading...