Piersici umplute – un desert delicios și aspectuos, pe care-l va adora orice pofticios

Piersici umplute – Nimic mai potrivit decât niște piersici umplute, un desert delicios și aspectuos, pe care-l va adora orice pofticios…

Ingrediente:

Loading...

Pentru aluat:

3 ouă

150 g zahăr

50 g zahăr vanilat

150 g unt cu 82% grăsime

600 g făină

2-3 linguri lapte rece

o linguriţă bicarbonat sau amoniu

o linguriţă zeamă de lămâie

coajă de lămâie

Pentru cremă:

200 grame unt

100 g ciocolată

250 g gem de caise

50 g nuci măcinate sau migdale

aluatul scobit de la piersici

Pentru decor:

200 ml lapte

150 grame zahăr

colorant alimentar galben şi roşu

frunze de mentă

Cum se prepară?

Pentru aluat amestecăm ouăle cu zahărul, apoi cu untul moale, adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, coaja de lămâie și, treptat, făina.

Obținem un aluat ferm pe care îl mai diluăm cu puțin lapte rece, apoi îl dăm la frigider 20 de minute.

După acest timp, modelăm aluatul în biluțe cam cât o piersică și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2-3 cm una față de cealaltă.

Coacem piersicile la 180 de grade pentru 30 de minute.

Le lăsăm să se răcească, le tăiem în două și le scobim câte o parte din interior, atât cât ar ocupa sâmburele.

Preparăm crema.

Topim untul cu ciocolata și lăsăm compoziția să se tempereze, apoi adăugăm nucile măcinate și gemul de caise, precum și aluatul scobit, sfărâmat.

În funcție de gustul cremei, dar și de gustul fiecăruia, mai adăugăm, sau nu, zahăr.

Umplem jumătățile de piersici cu cremă, le lipim două câte două, apoi le trecem prin lapte amestecat cu colorant alimentar și prin zahăr tos.

Le așezăm pe un grătar sau un platou și le dăm la rece pentru 2-3 ore, apoi le putem servi.

Le decorăm cu frunzulițe de mentă.

Loading...