Persoanele care nu consuma alcool isi pun sanatatea in pericol! Cum e posibil asa ceva si ce boli risca sa dezvolte

Cei care nu consuma alcool isi pun sanatatea in pericol.

Oricat de bizar ar putea suna, pentru ca medicii indica tocmai contrariul cand vine vorba de bauturile alcoolice, iata ca e o realitate. Persoanele care nu consuma alcool risca sa se imbolnaveasca.

Loading...

Mai mult, cei care nu pun gura pe pic de alcool ar putea avea parte de o imbolnavire neasteptata, dar si de consecinte foarte grave ale maladiilor, odata cu trecerea timpului. Anuntul a fost facut recent de catre oamenii de stiinta.

S-a descoperit ca persoanele care nu consuma alcool isi pun sanatatea in pericol. Vizati sunt cei care fie ca au renuntat complet la acest obicei sau pur si simplu prefera sa nu bea atunci cand au ocazia.

Persoanele care au renuntat la consumul de alcool in totalitate, din diverse motive, au un risc mai crescut de dezvoltare a dementei, fata de consumatorii moderati, noteaza descopera.ro.

De asemenea, abstinentii pe termen lung au sanse cu 50% mai mari sa sufere de Alzheimer sau de o alta forma a bolii neurodegenerative. Cel putin asta sustin cercetatorii care au efectuat un studiu de specialitate.

In cazul consumatorilor inraiti de alcool, riscurile sunt mult mai mari sa isi puna sanatatea in pericol, insa din motive diferite. Rezultatele studiului au avut la baza analizarea bazelor de date medicale, spre deosebire de analizele anterioare, in care sunt utilizate teste clinice foarte riguroase.

Cercetarea a fost realizata de catre Severine Sabia, din cadrul Institutului National Francez de Sanatate si Cercetare medicala, care a mai dezvaluit ca in afara de consumul moderat, consumul de vin este corelat cu un risc scazut de aparitie a dementei, fata de alte bauturi alcoolice.

Totusi, savantii au remis si un avertisment pentru cei care nu consuma alcool si au declarat ca descoperirea „nu trebuie sa incurajeze persoanele sa bea mai mult”. Aproximativ 7% dintre persoanele de peste 65 de ani, din intreaga lume, sufera de dementa. Numarul persoanelor cu aceasta boala s-ar putea tripla pana in anul 2050.

Loading...