Până la 40 de ani încercaseră să facă un copil, au renunțat și au adoptat o fată de 8 luni, dar fetița refuza să o atingă pe mamă, femeia credea că e o mamă rea, dar abia peste 5 ani au aflat secretul cu care se vor lupta toată viața. Ce pățise fata la naștere:

Tina Traster și soțul ei voiau dintotdeauna să aibă copii. În cele din urmă visul lor s-a împlinit și au fost binecuvântați să adopte o fetiță minunată. Noua lor fiică, Julia, crescuse într-un orfelinat din Siberia, și când a venit în noua sa familie, avea doar 8 luni, iar ambii părinți aveau 40 de ani pe atunci.

Dar în curând Tina a înțeles că ceva nu era în ordine cu cea mică, de fapt era îngrozitor de greșit. Tina și Rick se așteptau ca Julia să lege rapid o legătură cu ei și să înceapă să îi iubească, dar Julia nu le arăta niciun fel de emoție. Nu se uita niciodată în ochii mamei sale, și de cele mai multe ori stătea pe loc, apatică.

Loading...

Tina a fost distrusă. Credea că nu e o mamă bună fiindcă copilul ei o respingea iar și iar. Iată ce povestește Tina: ,,Pentru o vreme, săptămâni, sau poate chiar luni, m-am scufundat în depresie, mă gândeam că am făcut o greșeală uriașă. Poate nu eram făcută să fiu mamă?”

În vreme ce anii treceau, Julia a început grădinița, iar problema a devenit clară. Când Tina a venea să o ia de la școală, fetița era mereu singură, câteodată chiar o găsea ascunsă sub bancă.

Tina a devenit din ce în ce mai disperată și simțea că are nevoie să spună cuiva. A dus-o pe Julia la pediatru și i-a explicat acestuia comportamentul ei. Atunci a aflat că fetița are Tulburare Reactivă de Atașament (T.R.A.). Simptomele se aplicau toate la Julia și de obicei se pare că această tulburare îi afecta mai ales pe copiii care erau plasați în orfelinate la vârste foarte fragede.

Aceasta este o tulburare rară care nu le permite copiilor să contruiască legături emoționale cu părinții lor. Julia își evita mama fiindcă fusese traumatizată și neglijată de către părinții ei biologici. Dar acum Tina și Rick nu ar mai fi renunțat niciodată la fiica lor, așa că au făcut tot ce era posibil pentru a o ajuta și pentru a o înțelege, munceau zi și noapte pentru a o ajuta să recapete încredere în adulți și să aibă iar emoții.

Încet, dar sigur, Tina și Rick au scos-o pe fiica lor din carapace, iar toată această călătorie a fost documentată de Tina în cartea ei: ,,Rescue Julia Twice” (Salvând-o pe Julia de două ori).

Iată ce povestește Tina: ,,M-a lăsat să-i fiu mamă. Și onorez această încredere pe care mi-a acordat-o prin a-mi aminti, zilnic, cât de mult s-a luptat cu demonii ei din subconștient, și cât de grea a fost lupta ei, și că mereu va avea de luptat.”

Acum Julia este un copil frumos, cântă la vioară, iubește animalele și filmul ei preferat este Pinnocchio. Părinții săi sunt foarte mândri de ea, a căpătat foarte greu securitatea de care ceilalți copii se bucură atât de ușor.

Loading...