O femeie a nascut la Spitalul Filantropia. Trebuia sa fie externata sambata, dar cand asistenta a vazut-o, a inceput sa tipe, medicul de garda la fel. Doamne, ce-a fost acolo! Familia a avut un soc, nu s-a mai auzit asa ceva!

Un bebelus nascut la Craiova a fost trimis singur acasa. Jurnalistii doljeni au fost sesizati de Andreea Stoica, o proaspata mamica, cu privire la o situatie absurda intamplata la Spitalul Filantropia din Craiova.

Bebelusul sau, de doar patru zile, fusese externat si trimis sa plece singur acasa, weekend-ul trecut, dupa ce femeia nu a primit fisa de externare, alaturi de copil, pentru ca medicii nu au comunicat intre ei.

Loading...

Cel putin asa sustine directoarea intitutiei, Alice Gavrila. „Medicii nu au comunicat intre ei. Este o nebunie si o lipsa acuta de comunicare. Daca baiatul a fost externat, trebuie, obligatoriu, externata si mama, mai ales ca aceasta este sanatoasa”, a declarat ea.

Mai mult, atunci cand mama a spus ca va pleca din spital, impreuna cu copilul deja externat, aceasta a fost amenintata cu politia de catre o asistenta.

“Vineri mi-au spus ca ne mai tin o zi. Pana sambata. Am intrebat daca e ceva cu copilul. Mi s-a spus ca nu, dar ca mai stam o zi. Am acceptat sa plecam sambata. Dimineata m-am dus sa fac actele de externare. Mi s-a spus ca cel mic este externat. Poate pleca. Eu insa nu. Cum poate copilul sa plece totusi singur? La patru zile de la nastere? Le-am spus ca plec. Daca cel mic este externat, eu am plecat. O asistenta mi-a zis ca daca plec, in trei ore va suna la politie. Nu stiu pentru ce, dar m-am oferit sa sun eu la politie si sa ma auto-denunt pentru ca sa imi iau copilul acasa”, a povestit mamica.

Disperata, femeia a apelat la ajutorul presei locale, fapt ce i-a adus dubla externare, mult dorita, dar si furia medicului de garda, care nu a fost de acord cu gestul ei.

“A venit dupa mine in salon urland ca nu se face asa ceva. Ca de ce a trebuit sa ma apuc sa dau telefoane? Ca trebuia sa imi vad de treaba mea. Dar, chiar daca printre urlete, macar m-au externat. Eu cred ca medicii sunt certati intre ei, altfel nu imi dau seama cum s-a putut intampla asa ceva”, a spus femeia.

Medicii ar putea avea o scuza, dar chiar si asa nu se explica amenintarile si urletele la adresa pacientei. Spitalul Filantropia este sufocat de numarul nasterilor, dupa ce sectia de nasteri a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta a intrat in renovare.

Loading...