N-o scapa din ochi ca ramai fara ea! Prajitura cu nuca si ness pe care o puteti pregati oricand va este pofta de ceva delicios

Ingrediente necesare pentru blat: 6 albusuri, 2 pliculete de zahar vanilat, 4 galbenusuri, 120g zahar pudra, 160g nuca pisata, 4 linguri de faina, 1 plic praf de coptIngredientele necesare pentru crema: 200g unt, 150g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingura de ness, 50g nuca pisata, 50g ciocolata.

Modul de preparare: Prepararea blatului: Se iau albusurile si se bat spuma alaturi de zaharul pudra, iar mai apoi se adauga nuca pisata, galbenusurile frecate bine cu sare, faina in ploaie, praful de copt alaturi de zaharul vanilat. Compozitia rezultata este turnata intr-o tava pe care o acoperim cu hartie de copt. Coacerea are loc la 180 grade timp de 30-35 de minute pana se coace bine si trece cu brio testul scobitorii.

Loading...

Prepararea cremei: Se ia untul la temperatura camerei si se mixeaza alaturi de zaharul pudra. Peste, adaugam galbenusurile puse la bai marie cu o lingura de zahar in jur de 2-3 minute, timp in care amestecam cu foc pentru a nu se transforma in omleta. Pe final se adauga nessul cu nuca macinata. Mixam bine, bine toate ingredientele si intindem crema peste blatul racit. Pe deasupra se rade ciocolata sau se decoreaza cu fulgi de ciocolata.

Citeste si reteta de Piept de curcan in bacon

Daca vrei sa pregatesti o friptura de curcan delicioasa, alege o reteta gustoasa cu piept infasurat in bacon.

Ingrediente:

500 g piept de curcan

100 g bacon feliat

cimbru verde sau uscat

sare

piper boabe

300 g cartofi mici

200 g capsuni

ulei de floarea-soarelui

100 ml vin alb

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci cu un servet de bucatarie, o tai in patru felii, o sarezi, o piperezi. Infasori cu o felie de bacon fiecare bucata de carne. Prajesti in ulei incins cateva minute, apoi torni vinul, acoperi si le dai la cuptorul incins.

Le stropesti din cand in cand cu sosul din tava. In ultimul minut, adaugi capsunile taiate sferturi. Speli cartofii, ii oparesti 5 minute, apoi ii pui intr-o tava in cuptor, ii dai cu sare si ii stropesti cu ulei. Ii lasi pana prind crusta aurie deasupra. Aduci la masa dupa ce decorezi cu ramurele verzi de cimbru.

Loading...