Mucegaiul negru din baie te imbolnaveste. Iata cum il prevenim si cum scapam de el

Mucegaiul negru in baie este o problema comuna si adesea este prea dificil de rezolvat. Spatiile dintre placile de gresie sau de faianta se umplu cu pete negre, la fel ca marginea cazii. Nu este doar o problema estetica, ci mai grav, una de igiena, iar efectele asupra sanatatii sunt grave.

Umiditatea constanta si caldura din baie, la care se adauga lipsa aerisirii, fac din baie locul perfect pentru dezvoltarea mucegaiului. In mod normal, pentru a preveni formarea mucegaiului, trebuie sa modificati aceste conditii. Prin urmare, cand faceti dus lasati usa sau fereastra – daca aveti – deschisa. Cu toate acestea, in cazul in care baia ta nu are o fereastra, poti utiliza un umidificator de aer.

Loading...

Sfaturi pentru combaterea mucegaiului din baie

Utilizati inalbitor pentru a elimina punctele negre neplacute.

Daca petele de mucegai nu dispar prin simpla frecare, utilizati inalbitor. Combina inalbitor cu apa in proportie de 1: 3 sau puteti achizitiona produse de curatare care contin cantitati mici de inalbitor.

Daca nu reusiti sa obtineti rezultatele dorite, incercati unele mai concentrate.

Cu toate acestea, retineti ca nu trebuie sa combinati doi agenti diferiti, de exemplu, inalbitor si amoniac. Se creeaza o reactie chimica puternica in urma careia apar vapori toxici care va pot pune in pericol sanatatea.

Folositi un aspirator cu abur. Mai mult decat atat, puteti utiliza, de asemenea, un aspirator cu abur cu o perie pentru a curata in mod eficient mucegaiul din baie.

Ingrijiti baia regulat. Lustruire de zi cu zi a placilor de gresie si faianta ofera rezultate extrem de bune in eliminarea mucegaiului.

Cu toate acestea, in cazul in care nu aveti timp pentru a face asta in fiecare zi, puteti incerca urmatoarele: – prosoapele umede trebuie uscate in afara baii; alegeti pentru cada perdele sintetice deoarece acestea nu absorb multa umezeala; indepartati imediat reziduurile de sapun, sampon, crema, in timpul dusului; utilizati prosoape cu microfibre care absorb cu succes umezeala.

Loading...