Minciunele pufoase si delicioase. Se prepara repede si tot atat de repede se mananca

Ingrediente: aproximativ 400 g de faina (poate mai mult); un pahar de chefir/iaurt sau lapte batut (250 ml); 1-2 oua; ½ pahar de zahar (100 gr); un plic de praf de copt (la 500 g de faina); ulei de floarea-soarelui — pentru prajit; zahar pudra — pentru ornat.

Mod de preparare: Combinati 400 g de faina cernuta cu zaharul si praful de copt. Adaugati chefirul si 1-2 oua. Amestecati cu lingura. Aluatul iese vascos si lipicios.

Loading...

Transferati-l pe masa presarata cu faina si framantati-l bine, pudrandu-l cu faina, pana va deveni neted, elastic si maleabil. Acoperiti-l cu un prosop si lasati-l sa se odihneasca minim 30 minute. Apoi intindeti-l intr-o foaie dreptunghiulara si taiati-l in fasii.

Realizati cate o taietura in mijlocul fiecarei fasii, prin care trebuie sa rasuciti aluatul spre interior. Prajiti minciunelele in ulei, pe ambele parti, pana vor deveni aurii. Cat sunt fierbinti, presarati-le cu zahar pudra.

Citeste si reteta de Piept de curcan in bacon

Daca vrei sa pregatesti o friptura de curcan delicioasa, alege o reteta gustoasa cu piept infasurat in bacon.

Ingrediente:

500 g piept de curcan

100 g bacon feliat

cimbru verde sau uscat

sare

piper boabe

300 g cartofi mici

200 g capsuni

ulei de floarea-soarelui

100 ml vin alb

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci cu un servet de bucatarie, o tai in patru felii, o sarezi, o piperezi. Infasori cu o felie de bacon fiecare bucata de carne. Prajesti in ulei incins cateva minute, apoi torni vinul, acoperi si le dai la cuptorul incins.

Le stropesti din cand in cand cu sosul din tava. In ultimul minut, adaugi capsunile taiate sferturi. Speli cartofii, ii oparesti 5 minute, apoi ii pui intr-o tava in cuptor, ii dai cu sare si ii stropesti cu ulei. Ii lasi pana prind crusta aurie deasupra. Aduci la masa dupa ce decorezi cu ramurele verzi de cimbru.

Loading...