Mănăstirea din Județul Constanța, locul unde se petrec periodic minuni!

Despre Mănăstirea Dervent – Se spune despre Mănăstirea Dervent, că este locul în care oamenii se vindecă, iar crucile cresc din pământ.

Despre Mănăstirea Dervent – Mănăstirea Dervent este cunoscută și sub numele de Mănăstirea Crucii de leac, deoarece, se pare că Sfânta Cruce crește pe aceste meleaguri, din pământ, iar bolnavii care se roagă la paraclisul Sfintei Cruci își găsesc vindecarea.

Loading...

În acest loc, vin oameni din toate colțurile țării, cu speranța că puterea vindecătoare le va alina suferința, spunându-se că mulți dintre cei care s-au rugat aici, ologi, șchiopi, surzi, muți și-au găsit vindecarea.

Mulți dintre bolnavii veniți la Mănăstirea Dervent, dorm lângă cruce și sunt unși cu untdelemn, din candele care sunt mereu aprinse.

Tot aici se găsește Izvorul Sfântului Andrei, binecunoscută ca făcător de minuni, redându-le vederea orbilor.

Despre Mănăstirea Dervent – În Mănăstirea Dervent se găsește și icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni.

Mănăstirea Dervent are patru crui sfinte, care au puteri tămăduitoare, una mare și trei mici.

Cea mare este în paraclisul bisericii, iar una mică este lângă altar, în exterior pentru animalele bolnave, celelalte două fiind găsite în pământ, pe vremea otomanilor.

În paraclisul unde se află Sfânta Cruce se face Sfântul Maslu și se citesc rugăciuni pentru bolnavi.

Mănăstirea Dervent este ortodoxă și este localizată în Galița, comuna Ostrov, județul Constanța. În apropierea acestei mănăstirii se află cetatea bizantină Păcuiul lui Soare, considerată de către mulți cercetători ca fiind vechea cetate Vicina, din care a fost adus în 1359 la Curtea de Argeș primul Mitropolit al Țării Românești, Iachint.

Dacă vă hotărâți să o vizitați, trebuie să știți că Mănăstirea Dervent oferă masă și găzduire pentru o noapte în arhondaric, fără taxe, cu condiția respectării unor reguli de bună-cuviință într-un lăcaș sfânt.

Loading...