Liceul din România unde nimeni nu a picat BAC-ul până acum. Ce spune şefa de promoţie despre subiectele la română

A terminat cei patru ani de liceu cu media generală 9.98 şi se pregăteşte să fie declarată şefa de promoţie a Colegiului Militar ”Dimitrie Cantemir” de la Breaza, liceul unde până în prezent niciunul dintre elevii absolvenţi nu a picat bacalaureatul.

Performanţa aparţine elevei plutonier major Alina Gheorghe, din Ialomiţa, care a reuşit ca în ultimii trei ani de şcoală să aibă doar medii de zece.

Loading...

O desparte de titulatura de şef de promoţie doar media de la Bacalaureat, motiv pentru care Alina s-a pregătit cu toate forţele pentru acest examen.

Se află în ”pole position” pentru atingerea acestui vis, iar examenul de luni de la limba şi literatura română îi dă speranţe că şi media de la BAC va fi una pe măsura performanţelor sale de până acum.

”La subiectul al treilea am avut de tratat tema şi viziunea despre lume într-un poem de-al lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iar eu am optat pentru Eminescu.

(…) Am ales poezia <> pentru că mie mi-a plăcut mai mult decât celealte poezii ale scriitorului şi o şi ştiam mult mai bine.

Nu pot să spun că mi-a fost frică să nu primesc ceva anume la subiecte pentru că eu am parcurs toată materia şi am învăţat toate operele, de aceea nu am avut mari emoţii pentru acest examen pentru că m-am pregătit temeinic şi cu profesorii de la şcoală şi acasă individual.

Am scris în toate cele trei ore, în total zece pagini ca să pot să acopăr toate aspectele subiectului”, a declarat, pentru Adevărul, Alina.

Aceasta a ţinut să precizeze că nu are emoţii pentru următoarele două probe pe care le mai are de susţinut.

Loading...