Într-o zi, un om bogat trecea pe stradă când, dintr-o dată, a văzut un bătrânel sărac, care stătea pe treptele unei clădiri. Hainele îi erau murdare, încălțări nu avea în picioare, însă pe fața lui era un zâmbet incredibil. Atunci bogatul l-a intrebat: „DE CE ZAMBESTI ASTA daca esti sarac lipit pamantului?” Raspunsul batranului te va COPLESI

Într-o zi, un om bogat trecea pe stradă când, dintr-o dată, a văzut un bătrânel sărac, care stătea pe treptele unei clădiri. Hainele îi erau murdare, încălțări nu avea în picioare, însă pe fața lui era un zâmbet incredibil.

A vrut să îl întrebe ceva, însă s-a răzgândit și a mers mai departe. A doua zi, omul bogat l-a văzut din nou pe cel sărac. Acesta era la fel de senin și pe fața lui se așternea un zâmbet fericit.

Loading...

Omul bogat nu reușea să înțeleagă motivul pentru care acest om, care nu avea nimic, este fericit. Așa că a mers la el și l-a întrebat?

„Cum poți să zâmbești în condițiile asta?” Pari foarte fericit”.

Bătrânelul sărac: „Chiar sunt, om bun”.

Omul bogat: „Și de ce ești fericit? Ai bani?”

Bătrânelul sărac: „Nu am nimic, om bun. Poate în timpul zilei primesc puțină mâncare de la trecători”.

Omul bogat: „Ai casă? Ai familie?”

Bătrânelul sărac: „Nu am nici casă și nici familie. Sunt liber ca pasărea cerului”.

Omul bogat: „Atunci sigur ești complet sănătos”.

Bătrânelul sărac: „Nci vorbă, om bun. Frigul nopții nu îmi poate adduce sănătate și aproape că mi-au căzut toți dinții”.

Omul bogat: „Atunci nu înțeleg… De ce ești fericit? Poate că rețeta fericirii este utilă și pentru mine. Eu am totul, dar sunt nefericit”.

Bătrânelul sărac: „Dumnezeu nu oferă nimănui mai multe încercări decât poate duce. Eu accept ceea ce sunt, unde sunt ș ice se întâmplă cu viața mea. Sunt recunoscător pentru că trăiesc și, dacă trebuie, înfrunt orice problemă cu rezistență, răbdare și zâmbete. Înțeleg că Dumnezeu vrea să mă pună la încercare. Nu am nimic, dar sunt fericit pentru că viața mea nu este despre a avea ceva. Viața înseamnă să te trezești dimineață și să mergi mai departe orice ar fi.

Loading...