
Salatele frantuzesti se caracterizeaza printr-o structura fina si un mod de servire elegant. Fiecare strat are nuanta sa unica, iar gustul salatei este unul armonios si distins. Pregatiti toate ingredientele si radeti-le direct in bol.
Ingrediente:
150-200 g de cascaval
150-200 ml de maioneza
2 mere
4 oua fierte
2 morcovi proaspeti
1 ceapa
Cum se prepară?
Primul strat: puneti ceapa oparita preventiv si taiata semirondele (puteti omite ceapa daca nu va place) si ungeti cu maioneza.
Apoi dati prin razatoarea mare 1 mar si ungeti-l cu maioneza.
Al treilea strat: veti da prin razatoarea mare 2 oua si veti unge din nou cu maioneza.
Dati 1 morcov prin razatoarea mica si intindeti deasupra maioneza.
Puneti deasupra cascavalul dat prin razatoarea mica.
Repetati straturile: radeti cel de-al doilea mar + maioneza, apoi radeti ouale ramase + maioneza, morcovul ras + maioneza si la sfârsit – cascavalul.