Iata cum trebuie prajit pestele, 5 reguli de care nu ati tinut cont pana acum, obtineti o crusta crocanta si un rezultat pe cinste

Oua prajite, omleta, cartofi prajiti, peste prajit – de cele mai dese ori, anume in aceasta consecutivitate s-a format talentul culinar al fiecaruia dintre noi. Par a fi niste mancaruri simple, pe care e greu sa le strici. Sau cel putin, trebuie sa depui putin efort. Totusi, chiar daca ati preparat si retete mai complicate, pare dificil, uneori, sa prajiti pestele si sa pastrati crusta crocanta si gustoasa.

Daca ati gustat vreodata peste in restaurant, probabil ati observat cat de perfect arata fileul. Pe cand acasa, mereu se lipeste de tigaie, se arde la suprafata si nu se pregateste bine inauntru. Afland ca aceasta este problema multora, am decis sa va impartasim cateva mici secrete.

Loading...

USCATI PESTELE. Nu uscati bine pestele inainte de prajire, iar crusta crocanta ramane in continuare un vis. Dupa ce spalati pestele sub jet de apa, asezati-l neaparat pe un prosop de hartie, cu pielea in sus. Dati pestele la frigider pentru 1 ora.

INCINGETI CORECT TIGAIA. De cele mai dese ori, puneti tigaia la foc, turnati imediat uleiul, asteptati sa se incinga si incepeti sa prajiti pestele. Iata cum ar trebui sa procedati: puneti tigaia la foc, asteptati 2 minute, adaugati 1 lingura de ulei si un praf de sare, iar cand incepe sa fumege, o luati de pe foc, si indepartati sarea si uleiul cu un prosop de hartie.

ASEZATI PESTELE ATENT. Puneti tigaia sa se incinga din nou. Pregatiti fileul de peste. Adaugati 1 lingura de ulei in tigaie. In timp ce uleiul se incinge, frecati pestele cu sare. Asezati fileul atent cu partea cu piele in jos.

PRAJITI PESTELE CORECT. Inarmati-va cu o spatula. Intoarceti pestele anume cu o spatula de lemn, nici intr-un caz cu furculita sau lingura. Spatula pentru peste are o forma specifica si este cu fante. Cu ajutorul ei puteti presa fileul de peste direct in tigaie. Cel mai important: atunci cand pestele isi pierde din transparenta si doar stratul superior ramane putin crud, pestele e gata. Daca va este greu sa determinati astfel daca pestele este suficient de prajit, atunci impungeti fileul cu o scobitoare: daca sucul este transparent sau lipseste, pestele este gata.

CRUSTA PERFECTA. Daca ati respectat recomandarile de mai sus, pestele si-a pastrat forma. Intoarceti pestele cu pielea in sus. Asteptati cateva secunde si luati tigaia de pe foc. Pestele trebuie sa mai stea inca un minut pe suprafata fierbinte.

Cand serviti pestele prajit perfect, nu turnati sos pe toata suprafata. Sosul poate influenta gustul si sa strice prezentarea. Deci, acum cunoasteti, cum sa prajiti pestele si sa pastrati pielea rumena, crocanta si gustoasa.

Loading...