Iată cum se pregătește o salată de dovlecei… acest sos m-a înnebunit!

Ca să preparați o salată gustoasă și remarcabilă nu aveți nevoie de ingrediente scumpe și exotice. De cele mai dese ori toate produsele necesare le avem în frigider. Iar această salată este o confirmare. Secretul constă în sosul aromat, care se combină perfect cu leguma preferată. Încercați, veți fi încântați!

INGREDIENTE:

Loading...

-350 – 400 gr de dovlecei;

-350 – 400 gr de roșii;

-100 gr de brânză feta;

-busuioc – după gust;

-20 – 30 gr de ulei;

-1 lingutiță de miere;

-1 – 2 linguri suc de lămâie;

-½ legătură de mărar;

-3 – 4 legături de pătrunjel;

-40 – 50 gr ulei de măsline;

-2 căței de usturoi;

-1 linguriță de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și tăiați dovleceii fâșii subțiri.

2. Tapetați tava cu folie de aluminiu și aranjați pe ea fâșiile de dovlecel. Ungeți-le cu ulei pe ambele părți.

3. Presărați cu busuioc uscat.

4. Puneți tava în cuptorul preîncălzit până la 190 °C pentru 10-12 minute. Lăsați dovleceii să se răcească.

5. Spălați și tăiați roșiile felii subțiri. Puneți-le într-o salatieră.

6. Tăiați fășiile de dovlecel în 3 părți și adăugați-le în salatiera cu roșii.

7. Spălați și tocați verdeața.

8. Amestecați usturoiul, verdeața, uleiul de măsline, sarea, sucul de lămâie și mierea cu ajutorul unui blender timp de 1 minut. Obțineți un sos foarte gustos.

9. Turnați sosul peste dovlecei și roșii și amestecați bine.

10. Tăiați brânza feta cuburi și aranjați-o deasupra salatei.

Puteți adăuga brânză dacă vă place mai mult, va fi la fel de gustos. Dovleceii pot fi copți sau prăjiți, depinde de preferințele dumneavoastră.

Loading...