Găluștele cu prune, un deliciu ușor de preparat!

Îți mai amintești de găluștele cu prune? Eu doar că spun despre ele acum și îmi revine gustul copilăriei, când bunica mi le prepara. Acum, le poți prepara și tu pentru întreaga familie! Ai nevoie de:

INGREDIENTE

Loading...

– 300 g cartofi

– sare

– 30 ml ulei

– un ou

– 100 g făină

– 12 prune mici

– 50 g unt

– 50 g pesmet

– zahăr pudră

– scorţişoară pisată

– zahăr vanilat

CUM PREPARI

Fierbe cartofii în apă cu sare, timp de 30 de minute. Desfă prunele şi curăţă-le de sâmburi, apoi lasă-le la scurs.

Curăță apoi cartofii fierţi, de coajă, zdrobește-i și amestecă-i cu uleiul. Când compoziţia s-a răcit, adaugă făina şi oul. Amestecă până când ajungi la un aluat omogen, apoi împarte în 12 bucăţi. Pune pe foc o oală cu 2 l de apă, în care adaugă sare.

Acoperă cu aluat prunele scurse, dă-le prin făină şi pune-le pe rând în apă clocotită, toate găluştele. Lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi opreşte focul şi mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute.

Într-o tigaie încinsă, rumeneşte apoi pesmetul în unt. Scoate găluştele fierte din apă şi lasă la scurs. Tapeteazăcu pesmet, apoi pudrează cu zahăr, scorţişoară şi sunt gata de mâncat.

Poftă bună!

Loading...