Fă o tochitură de porc după cea mai simplă și rapidă rețetă – Merge perfect cu o porție fierbinte de mămăliguță și un ou ochi trântit deasupra

Fă o tochitură de porc după cea mai simplă și rapidă rețetă – Merge perfect cu o porție fierbinte de mămăliguță și un ou ochi trântit deasupra… Deliciu culinar românesc pe care nu trebuie să îl ratezi!

Rețetă pentru tochitură de porc

Loading...

Ingrediente:

400 g fleică

100 g ficat

1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură

3-4 căţei de usturoi

sare

piper

100 ml vin

Cum se prepară?

Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe de 3 – 4 cm şi se lasă la scurs. Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu ulei şi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins crustă.

Ficatul se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Se întorc când au prins crustă şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă puţin câte puţin vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie bine carnea.

Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă şi se toarnă în tochitură. Se potriveşte la gust cu sare şi se mai lasă pe foc doar câteva minute. Se serveşte caldă cu ardei iute şi murături.

Loading...