Emotionant! O chinezoaică interpretează imnul României. Te trec fiori…

Un clip video postat pe Facebook a atras interesul internauţilor din România și a devenit viral aproape instantaneu, arată B1 TV.

O tânără de origine asiatică interpretează fără greş imnul național al României, iar foarte mulți oameni o felicită pentru intepretare.

Loading...

9 curiozitati despre Romania :Romania, tara din estul Europei cunoscuta pentru legenda Contelui Dracula si satele transilvanene, este locul pe care multi dintre noi il numim “acasa”.

Impanzita de frumuseti naturale si atractii turistice care mai de care mai neobisnuite, Romania se numara printre cele mai cautate destinatii rurale de pe continent. Totusi, Romania nu inseamna numai Castelul Bran al Contelui Dracula si Viscri

Satul transilvanean pe care Printul Charles il viziteaza regulat. Romania inseamna traditii, recorduri, amintiri, emotii si locuri unice. Iata care sunt curiozitatile referitoare la Romania care noua ne-au atras atentia.

1. Romania este una dintre cele mai bogate tari din lume, atunci cand vorbim de zacaminte de aur! Si nu numai asta – Romania are si singurul muzeu de aur din Europa. Situat in localitatea Brad, Muzeul Aurului din Romania are aproximativ 1300 de exponate.

2. In Romania se afla cea mai mare populatie de ursi bruni din Europa si tot aici se gaseste si cel mai mare mamifer terestru din Europa – zimbrul. Exemplarele de zimbrii pot fi admirate in cateva rezervatii de la noi precum Rezervatia de la Hateg si Rezervatia Valea Zimbrilor.

3. Romania este singura tara din estul continentului european in care poti gasi bancnote de plastic. Desi pare un lucru foarte minor, strainii care ajung in Romania sunt fascinati de faptul ca banii romanesti nu se pot rupe datorita materialului din care sunt fabricati si incearca prin toate metodele sa testeze rezistenta acestuia.

4. Cele mai vechi fosile de homo sapiens au fost descoperite pe teritoriul tarii noastre si dateaza – dupa spusele expertilor – de aproximativ 40 000 de ani.

5. Romania este locul in care traditiile sunt pastrate cu sfintenie. Indiferent de zona asupra careia ne indreptam atentia, este imposibil sa nu descoperim un obiecei unic, care sa se practice numai acolo.

De pilda, in Maramures, exista o localitate numita Grosi in care localnicii aprind focuri impresionante pe dealul in care se afla cimitirul in preajma sarbatorii Pastelui. Traditia spune ca focul simbolizeaza lumina pe care Iisus Hristos a adus-o in vietile tuturor credinciosilor odata cu invierea Sa.

6. Ca tot am mentionat de traditii, in Romania exista singurul cimitir vesel din lume. Daca atunci cand te gandesti la cimitir ai o imagine sumbra si trista in minte, te invitam sa faci o vizita Cimitirului Vesel de la Sapanta. Toate mormintele au cateva randuri amuzante despre persoanele care se odihnesc acolo si crede-ne pe cuvant ca tristetea nu are cum sa se astearna intr-un astfel de loc.

7. Romana, limba oficiala a Romaniei, este singura limba latina vorbita in estul Europei. Desi limbile latine sunt destul de raspandite pe continentul european, singura care s-a pastrat in estul Europei este cea vorbita de urmasii dacilor si ai romanilor, adica noi.

8. Pentru cei care sustin ca Romania ar fi cu cativa ani in urma celorlalte tari europene, dorim sa prezentam doua fapte istorice care au reprezentat, la vremea lor,recorduri europene. Timisoara, orasul superb situat in vestul tarii, a fost primul oras iluminat electric in anul 1884, iar Bucuresti, capitala tarii, a fost primul oras iluminat cu petrol lampant 1857. Impresionant, nu-i asa?

Loading...