De ce nu trebuie sa taiem niciodata verdeturile pe tocatorul din lemn. Multa lume nu stie

Verdeturile precum patrunjelul, leusteanul, ceapa, tarhonul, busuiocul sunt foaret sanatoase si apreciate in bucatarie. Cu ajutorul lor putem aroma mancarea in fel si chip, dar sunt de altfel foarrte sanatoase pentru organism.

Daca vrei sa le ai mai mult timp proaspete, trebuie sa stii ca patrunjelul, mararul, tarhonul si leusteanul uscate isi pastreaza mai bine aroma si culoarea daca sunt tinute in borcane de culoare inchisa. Ai grija! Verdeturile se usuca foarte bine si repede in cuptor

Loading...

Trebuie sa stiti ca nu trebuie sa taiati niciodata verdeturile pe un fund de lemn.

Sucul aromat este imediat absorbit de scandura uscata. E preferabil sa taiati mararul si patrunjelul pe o farfurie intinsa de portelan. Verdeturile folosite la ciorbe se pun cand vasul a fost luat de pe foc. Se acopera cateva minute pentru ca aroma sa fie absorbita de zeama.

Pentru a le conserva mai multa vreme, dupa ce le-ati taiat, inveliti verdeturile intr-un tifon umed si bagati-le la frigider. Verdeturile proaspete nu trebuie tinute in pungi de plastic, nici macar la frigider. Mucegaiesc repede si isi pierd toate beneficiile pentru sanatate.

Verdeturile fragile, precum coriandrul proaspat sau busuiocul, pot fi pastrate intr-un borcan cu capac. Verdeturile uscate isi recapata mirosul daca inainte de a le pune in mancare, le asezati o clipa deasupra unui vas cu apa in clocot.

Verdeturile uscate isi lasa cel mai bine aroma daca inainte de a fi puse inmancate sunt pisate intr0un mojar. Mararul verde, patrunjelul, tarhonul si leusteanul, pot fi pastrate cateva zile cu aceeasi prospetime si savoare, daca dupa ce le-ati spalat si zvantat bine, le inchideti intr0un orcan de sticla si le lasati in frigider.

Dupa un an, verdeturile uscate, isi pierd aroma, indiferent daca le tineti in punga de hartie sau in congelator. In plus, ele devin usor toxice. Cuburile de gheata cu verdeturi pot fi utilizate pentru a parfuma o supa sau o mancare. Tocati marunt patrunjelul, mararul si puneti-le pe fundul cuburilor.

Loading...