Cum sa folosesti saramura provenita de la castravetii murati ca medicament

Conform dr. Oz, poti folosi saramura in care sunt murati castravetii pentru calmarea arsurilor stomacale, a sindromului picioarelor nelinistite, a durerilor de stomac sau a crampelor.

Aceasta este bogata in probiotice, atat de necesare florei intestinale, dar si in electroliti, saruri necesare bunei functionari a organismului. Iata in ce cazuri se recomanda consumul de saramura provenita de la castravetii murati si cum se administreaza aceasta:

Loading...

Arsuri stomacale: Cel care lupta impotriva arsurilor stomacale este, de fapt, otetul din compozitia saramurii. Pentru a scapa de senzatia neplacuta de arsura la stomac este suficient sa iei o gura din aceasta licoare inainte de fiecare masa.

Sindromul picioarelor agitate: Cateva guri de saramura de castraveti murati luate inainte de a merge la culcare calmeaza simptomele sindromului de picioare nelinistite, iar somnul este mult mai odihnitor.

Arsuri solare: Otetul din compozitia saramurii ajuta la calmarea senzatiei de arsura cauzata de expunerea prelungita la soare. Atunci cand pielea este arsa, ea pierde, de fapt, apa. O poti calma rapid aplicand pe ea comprese cu saramura de la castravetii murati, potrivit avantaje.ro.

Dureri de stomac: Ca si in cazul arsurilor stomacale, otetul din compozitia saramurii face adevarate minuni. Bea 2-3 guri atunci cand te confrunti cu durerea de burta si vei avea surpriza sa constati ca aceasta va disparea in cateva minute.

Crampe musculare: Daca vei face efort fizic mai mult decat de obicei, isi vor face aparitia crampele musculare. Pentru a le domoli, bea un sfert de pahar cu saramura de castraveti murati.

Vei constata ameliorarea cam in… 90 de secunde. Mai mult, sodiul din compozitia acestei licori realimenteaza corpul cu electroliti, saruri pe care corpul le pierde in timpul unui efort fizic intens.

Se recomanda evitarea acesteia de catre persoanele care sufera de guta. Aceasta zeama murata poate determina cresterea nivelului de acid uric in articulatii. De asemenea, saramura nu este recomandata nici persoanelor cu afectiuni renale sau cardiace, carora le este interzis sa consume sare.

Loading...