Cum preparam corect mujdeiul de usturoi. Cred ca nu exista persoana care sa nu faca aceasta greseala mare, dar uite ce efecte are

Usturoiul este una din legumele care nu trebuie sa lipseasca din casele noastre atunci cand vine vorba de gust, dar si de sanatate. Iata, insa ce greseala mare nu trebuie sa facem atunci cand preparam mujdeiul de usturoi. Majoritatea au obiceiul sa puna sare atunci cand prepara mujdeiul de usturoi, insa inginerului chimist Stefan Manea, sustine ca nu este recomandat sa facem asa ceva.

Iata ce declara inginerului chimist Stefan Manea: ”In usturoi exista doua substante aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina.

Loading...

Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala. Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!.

In acelasi timp este indicat ca mujdeiul de usturoi sa fie facut cu un ulei de buna calitate, cum ar fi uleiul de masline, substantele din cele doua alimente actionand sinergic.” Am putea spune fara echivoc ca usturoiul este unul dintre cele mai utilizate remedii medicinale. Cunoscut inca din antichitate si prezent in aproape toate culturile, este ceva mai mult decat un condiment in bucataria din intreaga lume. Compusii sulfurici si fitonutrientii lor multipli ii dadeau faima de „tratamentul care sperie bolile”. Prin urmare, conform traditiilor usturoiul a speriat nu numai vampirii, ci si orice epidemie sau boala.

1. Usturoiul imbunatateste circulatia sangelui. Usturoiul este bogat in vitamina B, un compus esential care reduce nivelurile de homocisteina. Aceasta substanta este responsabila pentru intarirea vaselor de sange si pentru a combate probleme multiple: Nivelurile ridicate de homocisteina fac ca sangele sa fie „mai gros” si sa apara cheaguri de sange.Exista un risc mai mare de a suferi un tromb.

Cu cat este mai mare nivelul de homocisteina, cu atat este mai probabil sa suferiti de boala coronariana. Consumul de usturoi pe stomacul gol ne poate ajuta sa combatem aceste probleme.

2. Usturoiul, un bun antibiotic natural. Stiati ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial si din cauza lipsei de medicamente, usturoiul a fost folosit foarte mult? Puterea sa antibiotica a fost foarte utila in aceste cazuri si, pana in prezent, luarea unui catel de usturoi obisnuit ne va ajuta in multe aspecte: Intareste sistemul imunitar, ne ajuta sa vindecam infectiile minore. Favorizeaza vindecarea ranilor, este potrivit pentru raceli si gripa.

3. Usturoiul este bun pentru ficat. Usturoiul este, in primul rand, un bun detoxifiant al organismului. Ne ajuta sa purificam toxinele, sa eliminam parazitii si sa eliberam din organism acele metale grele cum ar fi mercurul sau reziduurile de medicamente pe care ficatul nu le poate procesa. Usturoiul este bogat in vitaminele A, B si C, foarte potrivit pentru stimularea functiilor hepatice.O alta virtute este de a reduce inflamatia, de aceea este foarte sanatos sa consumam un usturoi zilnic in cazul in care suferim de grasime la ficat. Daca te trezesti in fiecare dimineata cu ochii inflamati, cu o fata umflata si cu un gust prost in gura, ficatul tau poate fi supraincarcat. In aceste cazuri usturoiul poate fi de mare ajutor.

4. E un decongestionant bun. Aveti probleme cu plamanii? Daca sunteti unul dintre acesti oameni care de fiecare data cand va prinde o raceala veti ajunge cu bronhii plini de flegma si mucus, acest remediu va fi foarte sanatos. Usturoiul este un decongestionant si un bun antibiotic natural pentru tratarea problemelor pulmonare. Daca suferiti de sinuzita sau treceti printr-o perioada de tuse, aveti posibilitatea sa preparati vapori sau sa preparati un sirop pe baza de usturoi.

5. Usturoiul ne imbunatateste tenul. Aceste informatii va vor interesa: mancarea unui usturoi postat in fiecare zi ne permite sa avem o piele frumoasa, neteda si mai tanara. Usturoiul este bogat in antioxidanti care ne permit sa protejam si sa regeneram pielea. Stimuleaza reinnoirea celulelor si lupta impotriva acneei. Pentru a beneficia de aceste proprietati, trebuie sa luati un cartof de usturoi postat urmat de un pahar de apa.

6. Reduce nivelul de colesterol. Usturoiul contine alicina, o substanta terapeutica pentru a avea grija de sistemul nostru cardiovascular. Atat de mult incat consumarea unui catel de usturoi natural zilnic poate reduce colesterolul rau cu 9%. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, au fost efectuate mai multe studii. Unul dintre ei a fost la Institutul de Toxicologie al Universitatii din Shandong (China), unde sa concluzionat ca beneficiile cardiovasculare au fost evidente.

Loading...