Cum faci cele mai bune gogoși cu aluat fraged, în mai puțin de 20 de minute? Nu necesită dospire

Cum faci cele mai bune gogoși cu aluat fraged, în mai puțin de 20 de minute? Nu necesită dospire. Vă prezentăm o rețetă delicioasă pentru gogoși pufoase și delicioase, gata în mai puțin de 20 de minute! Și nu necesită dospit…

Pentru a prepara această rețetă, vei avea nevoie de:

Loading...

puțină sare

zeama de la o lămâie

o fiolă cu esență de rom

6 pliculeț zahăr vanilat

50g zahăr

3 ouă

600g iaurt

un plic praf de copt

500g făină

ulei

un plic zahar pudra

Cum se prepară?

Se amestecă într-un bol sau într-un castron ouăle cu iaurtul, esența de rom, zeama de la o lămâie, zahărul și sarea. Separat, se amestecă praful de copt cu făina. Înglobați făina cu amestecul creat anterior și amestecați bine, până la omogenizare.

Folosind o cratiță sau o tigaie mai înaltă, încingeți uleiul. Se ia câte o lingură din amestecul pentru aceste gogoși și se adaugă încet, dintr-o singură mișcare, în uleiul încins.

Dacă nu se rotesc de la sine, întoarceți gogoșile pe cealaltă parte, până când devin aurii. Se scot gogoșile pe un șervet de hârtie sau pe un grătar, și se lasă să se scurgă uleiul în exces. Adăugați, dacă doriți, zahăr pudră și scorțișoară. Se servesc calde (dar nu fierbinți) sau chiar reci!

Voi cum preparați gogoșile? Vrem să știm rețeta voastră!

Rețeta Surpriză: Colțunași cu mere și glazură de unt

Sunt atat de multe deserturi in care merele sunt ingredientul principal.

Astazi iti dam o reteta noua, dar la fel de delicioasa, coltunasi cu mere si glazura de unt.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru prepararea aluatului:

8 linguri unt

180 g faina

o lingura zahar

un praf de sare

jumatate de lingura otet de mere

50 ml apa rece

Ingrediente pentru prepararea umpluturii:

2 mere

2 linguri zahar brun

1 lingura zahar alb

1 lingura unt

1 praf de sare

1 ou, pentru uns

1 lingura lapte, pentru uns

Ingrediente pentru prepararea glazurii:

1 lingura unt

2 linguri zahar brun

60 g zahar pudra

1 praf scortisoara

1 lingura lapte

Cum se prepară?

Pentru aluat, combini faina cu zaharul si sarea, adaugi untul rece si framanti pana cand obtii o consistenta sfaramicioasa. Torni otetul amestecat cu apa si framanti pana obtii un aluat tare, pe care-l infasori in folie si-l dai la frigider 30 de minute.

Pentru umplutura, cureti merele, le tai cubulete si le amesteci cu restul ingredientelor. Le tii pe foc pana cand scade zeama lasata, iar zaharul s-a caramelizat.

Scoti aluatul din frigider, il lasi 5-10 minute la temperatura camerei. Dai drumul la cuptor si presari faina pe suprafata de lucru. Decupezi cercuri din aluat, in care pui cate o lingura de umplutura si lipesti bine capetele. Le asezi in tava si le ungi cu ou batut cu lapte. Le dai la cuptor pana cand se rumenesc.

Pentru glazura, omogenizezi toate ingredientele si ungi coltunasii dupa ce s-au racorit.

Loading...