Cum alegi CORECT cel mai dulce pepene roșu și nu numai…

Cea mai bună metodă pentru a vă răcori în zilele caniculare rămâne consumul de pepene roșu. Iată care sunt cele mai bune trucuri prin care puteți alegeți cei mai dulci pepeni…

Mic, dar greu

Loading...

Specialiștii spun că atunci când achiziționăm un pepene roșu, trebuie să ne uităm la unul care deși are o dimensiune mică, este greu. Motivul? Întrucât pepenii sunt 90% apă, un pepene care e greu pentru dimensiunea sa arată că nu este sec în interior.

În plus, un pepene care să vă satisfacă pe deplin, nu trebuie să aibă nici un fel de pete și nici locuri moi. De asemenea, trebuie să aibă coajă netedă iar capetele să aibă o altă culoare față de restul fructului. Altfel, riscați să cumpărați un pepene frumos pe dinafară, dar necopt.

Mirosiți fructul

O altă metodă prin care vă dați seama dacă pepenii sunt copți, mai ales în cazul celor galbeni, este să verificați dacă aceștia se desprind în mod natural de codiță. În consecință, nu cumpărați niciodată un pepene care are codița verde pentru că este necopt.

Mai mult decât atât, întotdeauna când achiziționați un pepene, e foarte important să-l mirosiți. Dacă acesta este prea aromat, înseamnă că fructul este trecut.

În ceea ce privește pepenele galben, dacă acesta are un miros ușor spre dulce, ați făcut alegerea potrivită.

Specialiștii ne avertizează că substanțele chimice folosite la stimularea fructelor se acumulează în cea mai mare parte în grăsimi și afectează ficatul.

Loading...