Ciorbă delicioasă din ciolan de porc afumat – Rețetă genială

Se pregateste in anotimpul rece pentru ca este o ciorba mai grasa, dar poate fi servita in orice anotimp, oricand aveti pofta.

Ciolanul are o carne frageda si suculenta iar osul este mare. Din ciolanul afumat se fac diferite feluri de mancare, iar acestea difera in raport de zona.

Loading...

La fel de delicioasa este si fasolea cu ciolan afumat dar acum, mai jos, va descriu cum se face ciorba din ciolan afumat asa cum se pregateste in zona noastra. Este un fel de mancare, care se prepara foarte usor, dar este foarte delicioasa.

Ingrediente>

1 ciolan de porc afumat

1 morcov

1 ardei gras

2 cepe

un cartof

o canuta mica de orez

3 galbenusuri

piper

o foaie de dafin

sare

zeama de varza

200 g de bulion

leustean

Cum se prepară?

Primul pas este sa spalam bine ciolanul cu apa calda, si sa il taiem in bucati potrivite. Intr-o oala punem apa cu putina sare si il fierbem bine. Cand da in fiert luam spuma si o aruncam. Dupa fierbere desprindem carnea de pe os si o taiem in bucatele mici.

Spalam legumele si le tocam marunt. In zeama in care am fiert ciolanul punem ceapa si morcovul la fiert 15 minute dupa care adaugam ardeiul, cartoful, piperul, foaia de dafin si potrivim gustul cu sare. Lasam sa mai fiarba putin si adaugam bulionul.

Mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam zeama de varza si carnea de pe ciolan. Cand legumele sunt fierte iar carnea patrunsa bine, batem galbenusurile cu putina apa si le punem in ciorba. Mai lasam foarte putin sa fiarba si oprim focul.

Spalam leusteanul, il tocam marunt si il punem in ciorba. O lasam sa se raceasca putin, o punem in boluri si o servim mai fierbinte impreuna cu un ardei iute. Va veti satisface pofta de mancare cu o ciorba din ciolan afumat gustoasa si aromata.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

Loading...