Cine a gustat din această prăjitură, a spus că este cea mai bună – Umplutura e foarte cremoasă

Cine a gustat din această prăjitură, a spus că este cea mai bună – Umplutura e foarte cremoasă – Pentru a pregăti acest desert delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Loading...

Pentru aluat:

130 grame unt

200 grame faina

250 ml de apa

5 oua

zahar, sare

Pentru cremă:

200 grame unt

500 ml de lapte

60 grame amidon

60 grame făină

170 grame zahăr

zahăr pudră

un pachețel de vanilie

Cum se prepară?

Cum se prepară aluatul?

Amesteca apa cu zaharul, sarea si untul maruntit. Pune totul la foc mediu si amesteca pana cand untul se topeste. Ia cratita de pe foc si pune faina. Amesteca foarte bine. Muta cratita inapoi pe foc si continua sa amesteci 2-3 minute, ca sa obtii un aluat mai consistent. Ia cratita de pe foc si incorporeaza ouale pe rand.

Omogenizeaza dupa fiecare, folosind cu o spatula. Aluatul va avea o consistenta mai moale, dar nu prea lichid. Tapeteaza cu hartie pergament o forma de copt, intinde aluatul in ea si baga in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.

Cum se prepară crema?

Toarna 100 ml lapte intr-o cratita, apoi adauga amidonul si faina. Omogenizeaza cu un mixer. Toarna restul de lapte si adauga vanilia si zaharul. Muta cratita pe foc mediu, amestecand pana cand se ingroasa (va fierbe putin). Ia vasul de pe foc, toarna crema intr-un vas, acopera-l si lasa-l deoparte, ca sa se raceasca de tot,

Mixeaza untul moale, ca sa-l transformi in crema, dupa care incorporeaza-l in crema, cu ajutorul unei lingure. Amesteca dupa fiecare lingura.

Asamblare

Taie blatul in jumatate. Pune o jumatate intr-un platou, acoper-o cu crema, apoi cu a doua bucata de aluat, dupa care cu putin zahar pudra. Baga prajitura in frigider pentur aproximativ o ora.

Loading...