Cea mai bună mâncare cu spanac făcută vreodată – Spanac cremos gratinat

Cea mai bună mâncare cu spanac făcută vreodată – Spanac cremos gratinat – pentru a pregăti această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

Loading...

1 kilogram de spanac

50 g unt

3 căței de usturoi

50 g de făină

500 ml lapte

o ceapă tăiată mare

150 g parmezan ras

100 g cașcaval ras

sare, piper și nucșoară după gust

Timp de preparare: 20 min

Timp de gatire: 30 min

Gata in: 50 min

Cum se prepară?

Cea mai gustoasă metodă în care am gătit spanacul până acum și singura în care i-am făcut pe cei mici să mănânce cu poftă.

Se face extrem de ușor, așa că îl poți pune chiar și pe soțul cel nepriceput într-ale bucătăritului să îl facă, urmărind indicațiile de mai jos.

Preîncălzește cuptorul și pregătește o tavă care nu lipește.

Opărește 1-2 minute spanacul în apă clocotindă cu sare (după ce l-ai spălat în prealabil, desigur). Scoate-l și scurge-l bine de apă. Într-o cratiță, la foc mic spre mediu, topește untul. Adaugă ceapa și, după ce aceasta s-a înmuiat ușor, adaugă și usturoiul tocat.

Rețeta bunicii de minciunele moi și gustoase. Iti aduce aminte de copilarie

Bunicuțele pregătesc cele mai bune minciunele! Acum vă prezentăm o rețetă a bunicii!

Ingrediente:

Faine, cât cuprinde aluatul

4 ouă

Un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

4 linguri zahăr pudră

2 linguri ulei

1 linguriță esență de rom

2 linguri unt topit (răcit)

Ulei sau untură pentru prăjit

Mod de preparare

Batem ouăle foarte bine cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul, untul topit, uleiul, esența de rom și bicarbonatul de sodiu.

După ce am amestecat aceste ingrediente începem să cernem făină în acest amestec și frământăm aluatul. Aluatul nu trebuie să fie nici prea moale, dar nici prea tare.

Împărțim aluatul frământat în două. Lăsăm o bucată din cele două de aluat în vasul unde l-am frământat și îl lăsăm să se odihnească. Cealaltă bucată o întindem.

Trebuie să fie puțin mai groasă decât foaia de tăiței. Tăiem foaia de aluat fâșii de lățimea de 4 cm și lungimea de 12 cm. Pe mijlocul fiecărei fâșii tăiem o gaură de aproximativ 4 cm. Prin această gaură trecem ambele capete a fâșiilor, așa vom obține forma interesantă pe care o au.

Cât timp facem minciunelele, punem uleiul la încins. Prăjim minciunelele în ulei încins după care le scoatem pe prosoape de hârtie. Le presărăm cu zahăr pudră vanilat.

Loading...