Cartofi Carbonara – rețeta fantastic de bună care se face cât ai bate din palme

Cei care iubesc pastele carbonara s-au îndrăgostit de rețeta asta. E o variantă ideală pentru un prânz în familie sau o cină (la ore rezonabile, desigur). O mâncare sățioasă și nu foarte grea, pe care cu siguranță o vei repeta cu plăcere.

Ingrediente

Loading...

1 kg cartofi

150 g carne de curcan

1 ceapă mică

300 ml smântână pentru gătit

100 g de parmezan

1 ou

sare și piper

pătrunjel tocat (opțional, pentru decorat)

2-3 felii de bacon

unt

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge o tavă cu unt. Se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, după cum dorești: curățați, tăiați rondele, cubulețe sau chiar întregi. Se lasă 10-15 minute la fiert, în funcție de grosime.

Atenție: nu trebuie să îi lași să se facă până la capăt.

Amestecă smântâna cu oul, parmezanul și asezonează cu sare și piper. Taie ceapa julien, pune-o la prăjit în unt și, după ce devine ușor aurie și sticloasă, pune curcanul tăiat cubulețe. Se lasă la călit puțin, cam până începe să se simtă aroma cărnii fripte de curcan. Separat, dacă vrei, pune la prăjit niște bacon tăiat mărunt.

Scurge cartofii de apă, taie-i dacă nu i-ai tăiat de la bun început. Pune-i în tavă, toarnă sosul și presară deasupra bucățile de curcan ușor fripte. Amestecă ușor toate ingredientele. Presară pătrunjel pe deasupra și dă la cuptor până se rumenește ușor – circa 30 de minute. După 15 minute, redu la jumătate focul.

S-au făcut când cartofii s-au pătruns.

Loading...