Am facut doua tavi pentru ai mei. Le-au mancat fierbinti! Croasante cu ou și șuncă

Perfecte pentru micul dejun, croissantele cu ou și șuncă sunt un deliciu.

Ingrediente pentru croissante cu ou și șuncă

Loading...

1 lingură ulei

4 ouă

50 ml lapte

8 mini-croissante cu unt

100 g șuncă

4 felii cașcaval

sare

piper

Mod de preparare – Croasanți cu ou și șuncă

Încingi uleiul într-o tigaie. Bați ouăle ușor și le torni în tigaie. Le amesteci cu laptele, sare și piper, după gust. Le ții pe foc 3-5 minute, apoi le scoți pe o farfurie.

Crestezi croasanții pe jumătate și îi umpli cu ou, felii de șuncă și câte o jumătate de felie de cașcaval. Îi dai la cuptorul încins 1-2 minute. Servești imediat.

VEZI SI Gogoşi cu cremă de brânză şi frişcă

Gogoşile cu cremă de brânză şi frişcă nu sunt deloc greu de făcut, le poţi mânca oricând, fiind un desert potrivit atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Ingrediente pentru gogoşi cu cremă de brânză şi frişcă

Pentru gogoşi

500 g făină

150 ml lapte

3 gălbenuşuri

25 g drojdie

100 g zahăr

sare

Pentru cremă

200 g brânză dulce

2 plicuri zahăr vanilat

100 ml frişcă lichidă

coaja rasă de la o lămâie

Pentru sirop

250 ml apă

150 g zahăr

1 esenţă de vanilie

Mod de preparare gogoşi cu cremă de brânză şi frişcă

Se frământă un aluat din toate ingredientele şi se lasă la crescut, într-un loc cald, circa 30 de minute. După ce a dospit, se întinde o foaie şi, cu ajutorul unui pahar, se taie gogoşelele. Se mai lasă 10 minute să mai crească şi se prăjesc în baie de ulei încins.

Se bate frişca, se adaugă peste ea brânza scursă bine, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Se prepară un sirop din apă, zahăr şi esenţa de vanilie şi se trece fiecare gogoaşă prin acest sirop. Se taie gogoşile pe jumătate şi se umplu cu crema de brânză.

Loading...