A stropit rosiile si castravetii cu acest amestec si legumele nu au mai fost niciodata atacate de boala

Nu sunt un gradinar foarte preiceput,insa de cand mi-am cultivat legumele in gradina, am decis sa nu mai utilizez chimicale pentru a le fertiliza.

Incerc sa pun pe masa numai mancaruri natural.

Loading...

De curand ,am primit un sfat care consta in stripirea castravetilor si rosiilor cu infuzie de drojdie.

Tratate in asa fel,ele sunt protejate de fainare si mana.

Cel mai eficient e sa incalzesc 4 l de apa pana atinge o temperatura de maxim 38 de grade.

Apoi,in aceasta cantitate adaug 15 grame de drojdii uscate si 15 linguri de zahar.

Pe durata procesului de fermentatie,volumul lichidului poate sa creasca de cel putin 2 ori,asa ca folositi un vas cu o capcitate mai mare de 4 litri.

Lasati sa actioneze drijdiile timp de 5-10 ore,timp in care trebuie sa amestecati lichidul.

Cel mai bine ar fi sa preparati fertilizantul dimineata pentru ca seara sa-l puteti utiliza deja.

Stropeste plantele cu un amestesc obtinut din 6 litri de apa si 4 litri de infuzie de drojdie.

Puteti stropi rosiile,castravetii, dar si toate legumele.

Rosiile si restul legumelor se fertilizeaza o data la 15 zile,in timp ce castravetii se fertilizeaza o data la 10-12 zile.

Inainte de fertilizare, ud plantele cu apa curata ,iar pentru asta folosesc 1 litru la fiecare tufa de fertilizant.

Solutia prezentata e atat eficienta pentru fertilizarea la radacina, dar si pentru stropirea frunzelor plantelor.

In acest fel,veti proteja plantele de boli fungice si mana.

Drojdiile impiedica inmultirea ciupercilor daunatoare.

Dupa aproximativ 5-6 zile de utilizare,fertilizarea produce efecte vizibile cum ar fi:aspectul frunzelor care capata o culoare verde intens ,in timp ce planta creste repede si e mai viguroasa.

Stropiti frunzele seara,inainte de apusul soarelui pentru ca planta sa retina nutrientii necesari si frunzele sa nu fie arse de soare.

Loading...